Atelier de handmade

- Unelte de prim ajutor -

Materiale folosite: pastă ceramică Darwi, culoare albă acrilică, pensulă, lac transparent, Picătura glue, 88 cristale de 2 mm, 2 tortiţe cu platou /2 clipse cu platou, 3 zale de 4 mm/ 3 ace bucla S, 1 cadru inel cu platou, 1 suport clama, 2 suporturi cleşti(în loc de clame şi cleşti puteţi folosi suporturi pentru ace de păr, ace cu platou), 3 agăţătoare pandativ şurub, inel, 1 lanţişor. Toate accesoriile pot fi din metal sau argint. Le poţi găsi în magazinele on-line specializate pe accesorii sau la Hanul cu Tei( pe Lipscani).

Pasul 1. Modelăm 2 tipuri de flori : 10 flori cu 5 petale şi 6 flori cu 6 petale. Din pasta ceramică rupem o bucată mică, umezim uşor degetele şi o frământăm până capată consistenţa plastelinei. Modelăm 5 petale în formp de lacrimă turtită de aceaşi dimensiune, le unim în mijloc pe o parte şi pe alta a florii cu biluţe turtite pentru a conferi stabilitate florii. Realizăm 10 flori în acest mod, dintre care 1 floare trebuie uşor găurită vertical pe partea posterioară pentru pandantiv.

Pentru a obţine petalele celuilat tip de floare se modelează iniţial un semicerc şi se unesc colţurile. Obţinem o petală sub formă de pâlnie. Modelăm astfel 6 petale, le unim în mijloc cu o biluţă turtită, mai mică decât în primul caz. Avem nevoie de 6 flori confecţionate în acest mod, dintre care 2 trebuie găurtite pentru pandantiv.

Lăsăm obiectele modelate să se usuce la temperatura camerei timp de 24 ore pe un şerveţel uscat care să absoarbă umezeala.

Pasul 2. Aranjăm florile după modelul din poză, le lipim pe suporturi: cercei, inel, clame, cleşti şi fixăm agăţătoarele şurub sau acele buclă în gaura fiecărei flori pentru pandantiv. Pictăm florile în culoare albă. Lipim câte 7 cristale în mijlocul florilor cu 5 petale şi 3 cristale pentru florile cu 6 petale. În final aplicăm lacul de unghii pe fiecare floare pentru protecţie şi luciu. Pentru a fixa florile pe lanţişor, agăţăm cîte o zală de fiecare şurub sau ac buclă. Zala trebuie strânsă cu un cleşte pe lanţişor să nu alunece floarea. Distanţa dintre flori şi numărul de flori poate să varieze în funcţie de ce vă doriţi să purtaţi.

Pont: Dacă înlocuim culoarea albă şi cristalele cu alte culori mai aprinse, în acelaşi mod putem confecţiona un set de bijuterii casual.

Detalii pe http://handmade-smile.blogspot.com/

1 comentarii:

Josette spunea...

Buna,spune-mi te rog,pot da cu culoare oja sau culoare tempera normala si apoi cu lac sau un lac special pt pasta si sa le bag la cuptor?merci

Trimiteți un comentariu