Atelier de handmade

- Unelte de prim ajutor -

Fustele vechi, prinse cu elastic în talie sunt foarte potrivite pentru a fi transformate în ţinute la modă cu aspect vintage.
Pentru ca aceste fuste să poată fi modificate, trebuie să fie destul de largi şi îndeajuns de lungi astfel încât să poată deveni rochii sau bluze ce acoperă tot spatele.



Pentru a separa top-ul de restul rochiei, putem să ne folosim imaginaţia la alegerea materialelor. Astfel, putem folosi o panglică colorata şi largă pentru a crea o fundă de efect ( cum este cazul rochiei din imaginea 1), putem coase un elastic subtire, de culoare apropiată materialului (ca în exemplul 2) sau putem folosi o curea în ton ( cum se poate vedea în modelul 3).

Dacă vă este teamă ca rochia fără bretele să nu cadă sau pur şi simplu nu agreaţi astfel de ţinute fără mâneci, atunci le puteţi crea nişte bretele. Iată câteva modalităţi pentru a face acest lucru:

- Tăiaţi 4 bucăţi dintr-o panglică îndeajuns de lungi încât să acopere fiecare umăr (40 cm fiecare este de ajuns). Aşezaţi 2 în faţă şi 2 în spate şi legaţi fiecare umăr.

- Măsuraţi distanţa peste umăr dintre faţă şi spate. Tăiaţi 2 bucăţi de material care să depăşească puţin distanţa măsurată şi coaseţi-le.

- Coaseţi 2 bucăţi de panglică doar în partea din faţă şi legaţi-le peste gât.


Pentru ca ţinuta să fie completă, accesorizaţi-o cu un colier din mărgele.
Succes!

Credit foto: The little guide to vintage shopping

1 comentarii:

Anonim spunea...

Super idee!

Trimiteți un comentariu