Atelier de handmade

- Unelte de prim ajutor -

Comments: (0)
Desi adesea vedem alaturati acesti doi termeni ( handmade & vintage), nu le putem numi concepte asemanatoare. De ce? Hai sa vedem ce reprezinta:

Handmade

Asa cum spune numele, tradus mot-a-mot "facut de mana"> lucrat de mana > lucrat manual > lucru manual.
Si odata ajunsi la acest termen, probabil cu totii ne aducem aminte de una din cele mai frumoase materii de la scoala, unde profesoara ne invata sa lucram cu mainile noastre diverse lucrusoare. Astfel, fetele au invatat sa croseteze, sa impleteasca, sa teasa la razboi( probabil va amintiti micile razboaie, niste rame de lemn de care erau prinse fire groase), iar baietii au invatat arta traforajului.
Si iata-ne acum, peste ani, amintindu-ne de vechile indeletniciri si de micile opere de arta pe care le creeam odinioara. Acum, toata lumea vorbeste despre handmade, toata lumea doreste sa poarte handmade, sa creeze handmade. Artizani de pretutindeni folosesc conceptul pentru a desemna o multitudine de obiecte realizate de ei: de la haine la accesorii, obiecte de podoaba, decoratiuni, piese de mobilier, folosind materiale simple sau neobisnuite, cunoscute sau nestiute pana de curand.

Vintage

Termenul este folosit pentru a desemna un obiect ce a fost realizat intr-o perioada precedenta. De regula, obiectele produse inainte de 1920 sunt cunoscute ca "antique", iar cele ce apartin perioadei 1920-1980 sunt vintage.
Majoritatea obiectelor vintage au fost purtate, fiind putine acelea care, desi sunt atat de vechi, nu se pot numi "second hand".
Aparut ca o moda (multe vedete au inceput sa adopte stilul anilor trecuti), curentul vintage are si o utilitate mare, pentru ca promoveaza interesul pentru mediul inconjurator (hainele sunt reciclate, in loc sa fie aruncate).

Desi sunt concepte diferite, ele merg adesea impreuna. De ce? Sunt unice, de buna calitate, folosesc materiale fine, sunt realizate in cele mai diferite tehnici si prezinta detalii care incanta privirea oricarui om care apreciaza un obiect provenit din suflet.
Comments: (2)

Începe să fie primăvară nu doar în jur...încet pătrunde ca o rază şi în sufletele noastre.

De curând am descoperit o pasiune care îmi ocupă atât timp, încât să fiu mulţumită de mine. Mereu am căutat să văd rezultatul fiecărei clipe ce a trecut, rezultatul real, vizibil, care te poate înalţa şi spiritual.
Astfel, am descoperit lumea handmade.
Nu cred ca are rost să dăm o definiţie acestui curent, ori să încercăm chiar să explicăm ceea ce înseamna aceasta lume mică a artizanilor de pretutindeni.
Este îmbucurător faptul că oamenii ştiu să descopere adevărata frumuseţe a lucrurilor neînsufleţite. Este minunat să te bucuri de creaţia mânilor tale. În acest fel capătă viaţă fiecare floare, frunză, fiecare culoare aşternută pe o formă oarecare.
Fiecare poartă o emoţie, un mesaj. Fiecare are soarta sa... va bucura in felul său ochii, va fi poate îndrăgit, va afla alte poveşti...

Pentru cei obosiţi de tipare, mărci comerciale şi etichetele "made in China", pentru iubitorii de obiecte handmade care aduc o oarecare căldură, linişte sufletească şi zâmbete sincere...
Să promovăm împreună obiectele lucrate manual!